Tampere Filharmonian konserttikausi alkaa perjantaina 27.9. – Tavataan konserteissa!

Tampere Filharmonian pääkapellimestari Matthew Halls nojaa kaiteeseen, taustalla on vettä ja silta.

Tampere Filharmonian ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja Matthew Halls toivottaa kaikki tervetulleiksi syyskauden konsertteihin. Kauden avauskonsertissa kuullaan kaikuja kesästä ja lähdetään matkalle mystisiin maailmoihin. Upea ohjelma sisältää niin Sibeliusta, Dutilleux’tä kuin Mahleriakin. Solistina Tampere Filharmoniassa debytoi kriitikoiden ylistämä sellisti Maximilian Hornung.

Halls kertoo syksyn ohjelmistosta: ”Jean Sibeliuksen musiikilla on keskeinen sija kauden ohjelmistossamme. Jatkamme yhdessä syventymistä hänen sinfonioihinsa ja sävelrunoihinsa syksyn ensinuoteista lähtien. Juhlistamme myös kahden merkkivuottaan viettävän säveltäjän – Anton Brucknerin ja Maurice Ravelin – ainutlaatuista musiikkia. Nimetyn teemasäveltäjän tuotannon sijaan esitämme tällä kaudella maailmalla, Suomessa ja Tampereella ennen kuulemattomia teoksia useilta nykysäveltäjiltä.

Paul Lewis palaa viimeistelemään monumentaalisen Beethovenin pianokonserttojen sarjansa, ja useammalle kaudelle ulottuva Brahmsin sinfonioiden ketju saa jatkoa. Musiikillisten nautintojen skaala tulee olemaan laaja. Mukaan mahtuu teoksia neljältä vuosisadalta tämän päivän musiikkia unohtamatta. Orkesteri toivottaa lämpimästi tervetulleeksi tutut ja uudet solistivieraat sekä taiteelliset kumppanit – ja ennen kaikkea teidät, rakkaan yleisönsä.”

Tutustu syksyn konsertteihin.