Fidelio on tarina kaiken voittavasta rakkaudesta

Tampere Filharmonia ja Tampereen Ooppera esittävät Ludwig van Beethovenin (1770–1827) Fidelio-oopperan konserttiversion Tampere-talon Isossa salissa torstaina 10. ja lauantaina 12.10. Fidelion ohjaa viulisti ja oopperaohjaaja Siljamari Heikinheimo. Tarinaa kertovat kansainvälistä mainetta niittänyt näyttelijä Alma Pöysti (kertoja) sekä upea suomalainen tähtikaarti: Miina-Liisa Värelä (Leonore), Jussi Myllys (Florestan), Tommi Hakala (Don Pizzarro), Waltteri Torikka (Don Fernando), Iida Antola (Marzelline), Tuomas Miettola (Jaquino)ja Matti Turunen (Rocco).

Mutta kuka on Fidelio? Leonoren mies on vangittu syyttömänä ja viruu kuolemansellissä poliittisen vastustajansa armoilla. Epätoivon ja rakkauden ajamana neuvokas vaimo pukeutuu nuoreksi pojaksi ja pestautuu vankilaan töihin pelastaakseen miehensä – ennen kuin on liian myöhäistä. Hän ottaa nimekseen Fidelio. Ooppera kertoo poliittisesta valtapelistä, rohkeudesta ja uskollisesta rakkaudesta. Beethovenin ainoaksi jäänyt ooppera pohjautuu Ranskan vallankumouksen aikaisiin tositapahtumiin.

Kertojan teksti on näytelmäkirjailija, ohjaaja ja libretisti Tuomas Parkkisen käsialaa. Tarinaa elävöittää valosuunnittelija Ville Syrjä. Kuorona laulaa Tampereen Oopperan kuoro, jota valmentaa kuorokapellimestari Heikki Liimola. Tampere Filharmoniaa johtaa maailmalla menestynyt kapellimestari Susanna Mälkki.

Liput myynnissä Tampere-talon lipunmyynnissä, kulttuurimyymälä Aplodissa sekä Lippupisteen myyntikanavissa: Lippu.fi

Tuotanto: Tampere Filharmonia ja Tampereen Ooppera. Pro Orchestran nimikkokonsertti.

Jane ja Aatos Erkon säätiö tukee Tampereen Oopperan kehittämistä vuosina 2024–2025.