Tampere Filharmonia

Taidetestaajat 2017-2018

Tampere Filharmonia on mukana Suomen Kulttuurirahaston organisoimassa Taidetestaajat-hankkeessa. Tampereelle Taidetestaajien Suomi 100 -konsertteihin saapuu yhteensä lähes 5000 kahdeksasluokkalaista Pirkanmaalta ja Helsingistä.
Ti 7.11. klo 10 & 13, Ke 8.11. klo 12
Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hanke

Hankkeeseen liittyvät ennakkotehtävät ja konserttien valmistelumateriaali julkaistaan tällä sivulla.

Taidetestaajat-hanke käynnistyy ennakkotehtävällä 18.8.

Ensimmäisessä ennakkotehtävässä Taidetestaajat otetaan mukaan uusien sävellysten syntyprosessiin. Oppilaiden tehtävänä on ottaa valokuvia, joista Tampereen Musiikkiakatemian nuoret sävellysopiskelijat valitsevat muutaman. Kuvien innoittamina he säveltävät uudet teokset Filharmonian Taidetestaajat-konserttiin. Sävellykset siis saavat ensiesityksensä Suomi 100 -konserteissa ti 7.11. ja ke 8.11. Oppilaiden ottamia kuvia on esillä myös konserttien yhteydessä.

Valokuvat voivat olla hetken tunnelmia tai kertoa, minkälaisista aiheista nuoret haluaisivat kuulla sävellyksiä, mitkä aihepiirit heitä kiinnostavat tai mitä he pitävät itselleen läheisenä ja tärkeänä.

Sävellysten ideoiksi otettavien kuvien tulisi olla ladattuina Instagramiin tai Google Driveen viimeistään tiistaina 22.8. Ennakkotehtävän ohjeet oppilaille voi ladata oheisesta linkistä. Google driven tunnukset valokuvien lataamista varten on lähetetty opettajille.

Lataa ennakkotehtävän ohjeet oppilaille

Filharmonian Taidetestaajat-hankkeen ennakkotehtävät jatkuvat syyskuussa, kun oppilaat saavat äänestää, minkä Jean Sibeliuksen teoksen haluavat kuulla konsertissa. Lisätietoa äänestyksestä lähetetään syyskuussa.

Ennakkotehtäviä koskeviin kysymyksiin vastaa Aino Holma, puh. 050 388 7168, aino.holma@tampere.fi