Tampere Filharmonia

Taidetestaajat 2017-2018

Tampere Filharmonia on mukana Suomen Kulttuurirahaston organisoimassa Taidetestaajat-hankkeessa. Tampereelle Taidetestaajien Suomi 100 -konsertteihin saapuu yhteensä lähes 5000 kahdeksasluokkalaista Pirkanmaalta ja Helsingistä.
Ti 7.11. klo 10 & 13, Ke 8.11. klo 12
Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hanke

5. KIITOS!

Tampere Filharmonian koko porukka kiittää Taidetestaajia vierailusta Suomi 100 -konserttiin! Oli myös kiva tavata teitä jatkoilla!
Kiitokset myös hyvistä kysymyksistä haastatteluihin ja mahtavista kuvista Instagramiin konsertin kuvitukseksi ja näyttelyyn!

SIBELIUS-ÄÄNESTYKSEN PALKINNOT ARVOTTU

Kaikkien Sibelius-äänestykseen osallistuneiden ja yhteystietonsa lähettäneiden kesken on arvottu 50 palkintoa Tampere Filharmonian levyjä, pelikortteja, heijastimia ja muistivihkoja. Voittajille on ilmoitettu sähköpostitse. Palkinnot lähetetään joulukuun aikana.

JATKOTEHTÄVÄ: TEE OMA ÄÄNIMAISEMA halukkaille tehtäväksi keväällä

KUVAGALLERIA

Klikkaa otsikkoa ja katso konsertin ja jatkojen tunnelmia!

Minuuttisinfonian kuvaajista muutama ennätti myös perjantain 10.11. iltakonserttiimme kuulemaan teoksen uudelleen kuvien kera. Kuvassa teoksen säveltäjät ja kuvaajia väliajalla.

 

4. KONSERTIN JÄLKEEN: Taidetestaajien vieraskirja

Hankkeeseen liittyvät ennakkotehtävät ja konserttien valmistelumateriaali julkaistaan tällä sivulla.
Tarkennettu vierailuohje (“jatkojen” ryhmäjaot ja bussien lähtöporrastus) lähetetään opettajille su 5.11.

OHJEET KONSERTTIVIERAILULLE

3. Tutustu konsertin tekoon ja orkesteriin & kysy mitä haluat!

Mukana mm:

Tutustu konsertin musiikkiin ja osallistu sen visualisointiin

2. TAIDETESTAAJIEN SIBELIUS-ÄÄNESTYS

Sibelius-äänestyksen voitti murskaluvuin Finlandia, mutta kaikki kappaleet saivat ääniä! Kiitos kaikille äänestäjille! Palkinnot äänestäjien kesken arvotaan ennen konsertteja ja voittajat saavat palkintonsa konserttivierailulla.

Lue lisää Sibeliuksesta ja Finlandiasta. Tutustu konsertin musiikkiin -sivulle on nyt lisätty tietoa Finlandiasta ja Sibeliuksesta.

1. Taidetestaajat-hanke käynnistyy kuvatehtävällä 18.8.

Ensimmäisessä ennakkotehtävässä Taidetestaajat otetaan mukaan uusien sävellysten syntyprosessiin. Oppilaiden tehtävänä on ottaa valokuvia, joista Tampereen Musiikkiakatemian nuoret sävellysopiskelijat valitsevat muutaman. Kuvien innoittamina he säveltävät uudet teokset Filharmonian Taidetestaajat-konserttiin. Sävellykset siis saavat ensiesityksensä Suomi 100 -konserteissa ti 7.11. ja ke 8.11. Oppilaiden ottamia kuvia on esillä myös konserttien yhteydessä.

Valokuvat voivat olla hetken tunnelmia tai kertoa, minkälaisista aiheista nuoret haluaisivat kuulla sävellyksiä, mitkä aihepiirit heitä kiinnostavat tai mitä he pitävät itselleen läheisenä ja tärkeänä.

Sävellysten ideoiksi otettavien kuvien tulisi olla ladattuina Instagramiin tai Google Driveen viimeistään tiistaina 22.8. Ennakkotehtävän ohjeet oppilaille voi ladata oheisesta linkistä. Google driven tunnukset valokuvien lataamista varten on lähetetty opettajille.

Lataa ennakkotehtävän ohjeet oppilaille

Filharmonian Taidetestaajat-hankkeen ennakkotehtävät jatkuvat syyskuussa, kun oppilaat saavat äänestää, minkä Jean Sibeliuksen teoksen haluavat kuulla konsertissa. Lisätietoa äänestyksestä lähetetään syyskuussa.

Ennakkotehtäviä koskeviin kysymyksiin vastaa Aino Holma, puh. 050 388 7168, aino.holma@tampere.fi