Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Santtu-Matias Rouvali

Ylikapellimestari

Santtu-Matias Rouvalin ja Tampere Filharmonian hedelmällinen yhteistyö käynnistyi vuonna 2013, jolloin Rouvalista tuli orkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja. Hän on myös Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestari ja Lontoon Philharmonia-orkesterin päävierailija. Näiden lisäksi hän johtaa säännöllisesti mm. Ranskan Radion sinfoniaorkesteria, Oslon sinfoniaorkesteria ja Berliinin Saksalaista sinfoniaorkesteria. ”Koti kuitenkin on ja pysyy Suomessa”, vakuuttaa kovaa kansainvälistä uraa tekevä kapellimestaritähti.

Kauden 2018/19 ohjelmistossa on paljon orkesterikirjallisuuden klassikoita. ”Perusrepertuaarin soittaminen on hyvin tärkeää orkesterille ja ylikapellimestarin tehtävä on pitää sitä yllä. Kun keskeiset teokset toistuvat säännöllisesti, ne tulevat tutuiksi ja niiden soittamiseen syntyy oma kulttuurinsa”, Rouvali sanoo.

Tampere Filharmonian tuorein levy ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johdolla julkaistiin kuluvan kauden alussa. Orfeo-levymerkille tehdyllä äänitteellä orkesteri soittaa Leonard Bernsteinin (1918–1990) 100-vuotisjuhlan kunniaksi sarjan Sinfonisia tansseja musikaalista West Side Story. Orkesterisarja sisältää musikaalin tuttuja rakastettuja teemoja, kuten Maria ja Somewhere.

Tampere Filharmonian ohjelmisto kattaa sinfoniakonserttien lisäksi mm. suuria oopperaproduktioita. Näistä tuorein tuotanto on Rouvalin keväällä 2018 johtama Olli Kortekankaan uutuus Veljeni vartija. Viimeisimmän kansainvälisen vierailunsa Tampere Filharmonia teki ylikapellimestarinsa johdolla 2017 Japaniin.

©Maisteriviestintää/Hannele Eklund