Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Linda Urbanski

sopraano

Linda Urbański on biotekniikan diplomi-insinööri, joka valmistelee parhaillaan väitöskirjaa Tampereen Yliopiston Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnassa.

Urbański on opiskellut klassista laulua Pirkanmaan Musiikkiopistossa. Syksystä 2014 lähtien hänen opettajanaan on toiminut oopperalaulaja Jaakko Ryhänen. Urbański on täydentänyt lauluopintojaan Johanna Rusanen-Kartanon, Päivi Nisulan ja Seppo Ruohosen Mestarikursseilla.

Urbański on konsertoinut aktiivisesti vuodesta 2014 mm. Tampereella, Hämeenkyrössä, Ruovedellä ja Sastamalassa sekä laulanut Tampere Filharmonian, Messukylän Kantaattikuoron ja orkesterin, Pirkanmaan Musiikkiopiston Barokkiorkesterin, Kangasalan Mieslaulajien, Seniorikuoro Konkeloden, Piccolon Kamarikuoron ja Kanerva-kuoron solistina. Kilpailukokemusta on kertynyt Kangasniemen ja Lappeenrannan laulukilpailuista sekä Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailusta.

Vuodesta 2016 Urbański on laulanut Tampereen Oopperan kuorossa. Tampereen Oopperan ja Tampereen Kamarioopperayhdistyksen produktioissa Urbański on laulanut seuraavat oopperaroolit: Olli Kortekangas - Veljeni vartija (Sentraalisantra, 2018), Leevi Madetoja - Pohjalaiset (Paimentyttö, 2017) ja Minna Leinonen - Taikapuu (Taikatyttö, 2015).

Tänä vuonna Pirkanmaan Kulttuurirahasto myönsi Urbańskille apurahan klassisen musiikin opintojen ja laulu-uran eteenpäin viemiseksi.