Tampere Filharmonia
  • englanti
  • Suomi

Hanna Parviainen

Varaäänenjohtaja

Hanna Parviainen aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana Keski-Pohjanmaan konservatoriossa. Sen jälkeen hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Kaija Saariketun ja Tero Latvalan johdolla valmistuen musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin 2015. Lisäksi hän on suorittanut maisterin tutkinnon Geneven musiikkikorkeakoulussa professori Mihaela Martinin luokalla. Parviainen on täydentänyt opintojaan muun muassa Mi-Kyung Leen, Hagai Shahamin, Ilya Gringoltsin ja Antti Tikkasen mestarikursseilla. Barokkiviulua hän on opiskellut muun muassa Minna Kankaan johdolla.

Tammikuusta 2015 alkaen Parviainen on soittanut Tampere Filharmoniassa 2. viulun varaäänenjohtajana. Orkesterikokemusta hänelle on aiemmin karttunut muun muassa viransijaisuuksista Suomen Kansallisoopperan orkesterissa ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa. Hän on toiminut Sinfonietta de Gèneve -orkesterin konserttimestarina.

Hanna Parviainen sijoittui kolmanneksi Kuopion viulukilpailussa tammikuussa 2015 ja oli yksi finalisteista kansainvälisissä Heino Eller -viulukilpailuissa Tallinnassa vuonna 2013. Hän on esiintynyt muun muassaSibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sekä Kuopion Kaupunginorkesterin solistina johtajinaan muun muassa Mikko Franck, Juha Kangas sekä Alberto Hold-Garrido. Parviaisella on käytössään Pohjola Pankin Taidesäätiön soitin ”Pierre & Hippolyte Silvestre” (1843).

Poissa 27.8.–21.12.2018, sijainen Alina Petrenko.