Tampere Filharmonia

Syksy 2017 kouluille ja päiväkodeille

Satavuotias Suomi soi kaikissa syksyn koululaiskonserteissa!

Tampere Filharmonian musiikkikasvatustoiminta on osallistujille maksutonta. Koululaiskonsertit alakoululaisille tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisluokille ja yläkoululaisten ja lukiolaisten konsertti 23.11. on avoin kaikille Pirkanmaan ryhmille. Myös Vierailu Filharmonian arkeen -harjoitusvierailut ovat avoimia kaikille Pirkanmaan ryhmille päiväkotilaisista opiskelijoihin. Tapahtumiin kuuluu valmistelumateriaali tai ennakkoinfo. Syksyllä 2017 Tampere Filharmonia on mukana myös Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeessa!

Ilmoittautuminen syksyn tapahtumiin avautuu keskiviikkona 16.8. klo 13.00 tällä sivulla. Jokaiselle tapahtumalle on tapahtuman kohdalla olevan linkin takana oma ilmoittautumislomake.

Koululaiskonsertit

Ke 1.11. klo 10 Pelléas ja Mélisande Tampereen 3. luokille

Sibelius: Pelléas ja Mélisande | Leif Segerstam, kapellimestari
Kesto noin 35 min
Ilmoittautuminen on päättynyt, konsertti on täynnä. Kiitos ilmoittautumisista.

Ke 8.11. klo 10 Suomi 100 Tampereen 6. luokille

Rautavaara: Cantus arcticus, 3. osa | Virtaperko: Romer’s Gap -sellokonsertto, 3. osa | Musiikkiakatemian sävellysopiskelijat: Minuuttisinfonia | Klami: Sammon taonta Kalevala-sarjasta | Sibelius: Finlandia, Taidetestaajien valitsema teos | Ville Matvejeff, kapellimestari | Perttu Kivilaakso, sello
Kesto noin 45 min
Ilmoittautuminen on päättynyt, konsertti on täynnä. Kiitos ilmoittautumisista.

To 23.11. klo 10 Kuutamo Jupiterissa Pirkanmaan lukioille ja yläkoulujen musiikkiryhmille

Madetoja: Sinfonia nro 3, yksi osa | Ikonen: Sinfonia nro 5, Sinfonica Aperta, yksi osa | Raitio: Kuutamo Jupiterissa | John Storgårds, kapellimestari
Kesto noin 40 min
Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on päättynyt, kiitos ilmoittautumisista. Konsertissa on kuitenkin vielä tilaa. Tarvittaessa ottakaa yhteys Aino Holmaan, puh. 050 388 7168, aino.holma@tampere.fi.

Ti 5.12. klo 10 Finlandia ja Suomenlinna Itsenäisyyspäivän aattona 4. luokille

Klami: Suomenlinna | Sibelius: Finlandia | Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari
Kesto noin 35 min
Ilmoittautuminen on päättynyt.
Kutsu ja valmistelupaketti on lähetetty ilmoittautuneille 16.11.

Vierailu Filharmonian arkeen

Harjoitusvierailut Pirkanmaan päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmille

To 7.9., to 21.9., to 5.10. ja pe 13.10
Kaikki klo 9.40 – noin klo 10.30 Tampere-talossa

Vierailulla kuullaan lyhyt esittely ja tulevan konsertin ohjelmistoa kapellimestarin valinnan mukaan orkesterin harjoituksessa. Ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen vierailua tai paikkojen täytyttyä. Vierailulle otetaan ensisijaisesti ikäryhmiä, joille ei kaudella järjestetä omaa konserttia.

Ilmoitathan ryhmäsi kaudella vain yhteen vierailuun. Mikäli ette mahdu kyseiselle vierailulle ja jollakin toisella vierailulla on tilaa, ehdotamme korvaavaa vierailupäivää.

Ilmoittautuminen: Vierailut ovat täynnä, kiitos ilmoittautumisista. Lähetämme vahvistuksen vierailulle mukaan pääsemisestä viimeistään viikolla 35. Ryhmät täyttyivät jälleen nopeasti, ja pahoittelemme, etteivät kaikki halukaat pääse mukaan. Ilmoitamme myös, mikäli ryhmänne ei päässyt mukaan tällä kertaa.

Taidetestaajat

Tampere Filharmonia on mukana Suomen Kulttuurirahaston organisoimassa Taidetestaajat-hankkeessa. Tampereelle Taidetestaajien Suomi 100 -konsertteihin saapuu kahdeksasluokkalaisia Pirkanmaalta ja Helsingistä.
Ti 7.11. klo 10 & 13, Ke 8.11. klo 12
Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hanke

RYHMIEN LIPPUEDUT FILHARMONIAN ILTAKONSERTTEIHIN

Koululais- ja opiskelijaryhmät pääsevät edullisesti normaalihintaisiin orkesterikonsertteihin, kun liput varataan ja lunastetaan ennakkoon ryhmänä Tampere-talon lipputoimistosta:

  • oppilas 6 €
  • yli 16-vuotias opiskelija ryhmässä 7 €
  • valvova opettaja 0 €
  • ​muut ryhmän aikuiset 16 €.

Ryhmäalennus edellyttää valvovan opettajan läsnäoloa. Toiset huomioonottavasta konserttikäyttäytymisestä on syytä keskustella luokassa etukäteen.

TILAA TAMPERE FILHARMONIAN PIENYHTYE KOULUUNNE

Tampere Filharmonian pienyhtyeet duoista salonkiorkesteriin tekevät myös vierailukonsertteja kouluissa. Koululle tulevan vierailukonsertin hinta määräytyy yhtyeen koon ja ohjelman mukaan. Ota yhteyttä, niin voimme räätälöidä teille sopivan vierailun.

TIEDUSTELUT

Koulujen yhteyshenkilö
Aino Holma, puh. +358 50 388 7168, aino.holma@tampere.fi

Tampere Filharmonian musiikkikasvatustoiminta
Eija Oravuo, puh. +358 50 388 7133, eija.oravuo@tampere.fi