Tampere Filharmonia

Kevät 2019 kouluille ja päiväkodeille

Tampere Filharmonia järjestää vuosittain useita maksuttomia konsertteja ja harjoitusvierailuita koululaisryhmille. Koululaiskonsertit tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisluokille. Vierailu Filharmonian arkeen -harjoitusvierailut ovat avoimia kaikille Pirkanmaan ryhmille päiväkotilaisista opiskelijoihin. Koululaiskonsertteihin kuuluu valmistelumateriaali tai ennakkoinfo. Kevätkaudella 2019 Tampere Filharmonia kutsuu konsertteihin tamperelaiset kolmas- ja viidesluokkalaiset sekä yläasteen ja lukion ryhmät. Tampere Filharmonia on mukana myös Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeessa!

Tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia ja ne järjestetään Tampere-talossa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu vain Tampere Filharmonian nettisivujen e-lomakkeilla, ja kullekin vierailulle ja konsertille on oma lomakkeensa. Mukaan tapahtumiin pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Konsertit ja vierailut tulevat yleensä nopeasti täyteen, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Vierailuille Filharmonian arkeen etusijalla ovat ryhmät, joille ei kaudella tarjota omaa konserttia. Koululaiskonserteissa etusijalla ovat tamperelaiset koululaisryhmät. Ilmoitathan ryhmäsi kaudella vain yhteen vierailuun. Mikäli ette mahdu kyseiselle vierailulle ja jollakin toisella vierailulla on tilaa, ehdotamme korvaavaa vierailupäivää. Tiedotamme ilmoittautumislomakkeessa antamaanne sähköpostiosoitteeseen, onko ryhmänne mahtunut vierailulle mukaan Huom! Orkesteri järjestää lukukauden 2018–2019 aikana konsertin jokaiselle Tampereen luokka-asteelle esikoululaisista lukiolaisiin.

Vierailut Filharmonian arkeen

Harjoitusvierailut Pirkanmaan päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmille keväälllä 2019 järjestetään klo 9.40 – noin klo 10.30 Tampere-talossa. Vierailulla kuullaan lyhyt esittely ja tulevan konsertin ohjelmistoa kapellimestarin valinnan mukaan orkesterin harjoituksessa. Mukaan vierailulle otetaan ensisijaisesti ikäryhmiä, joille ei kaudella järjestetä omaa konserttia.

(Ilmoittautumiset to 24.1. vierailulle otettiin vastaan joulukuun 2018 aikana. Mukaan pääsevät ryhmät on valittu ja heille on ilmoitettu osallistumisesta.)

Ilmoittautuminen alkaa ma 11.2.2019 klo 13.

pe 8.3. Ilmoittautuminen e-lomakkeella TÄSTÄ
Ilmoittautuminen päättyy 25.2. 
pe 15.3. (ensisijaisesti opiskelijaryhmille) Ilmoittautuminen e-lomakkeella TÄSTÄ
Ilmoittatuminen päättyy 1.3. 
to 28.3. Ilmoittautuminen e-lomakkeella TÄSTÄ
Ilmoittautuminen päättyy 14.3.
to 9.5. Ilmoittautuminen e-lomakkeella TÄSTÄ
Ilmoittautuminen päättyy 26.4.

Koululaiskonsertit

Eläinten karnevaali Tampereen 3. luokille

Saint-Saens: Eläinten karnevaali & lauluja | Eero Lehtimäki, kapellimestari; Satu Sopanen, laulut ja leikit
Tässä konsertissa klassikkoteos saa seurakseen Satu Sopasen vetämät yhteiset laulut ja leikit. Konsertin jälkeen lapset pääsevät tutustumaan erilaisiin soittimiin Pirkanmaan musiikkiopiston ja Tampereen konservatorion soitinesittelyissä Tampere-talon aulatiloissa.

Ilmoittautuminen alkaa ma 14.1.2019 klo 13.
Esitykset:
to 21.2. klo 10, Ilmoittautuminen e-lomakkeella TÄSTÄ
to 21.2. klo 12, Ilmoittautuminen e-lomakkeella TÄSTÄ
pe 22.2. klo 10, Ilmoittautuminen e-lomakkeella TÄSTÄ

Ilmoittautuminen päättyy 28.1.

Rytmireilaaja konsertti Tampereen 5. luokille

Aram Hatšaturjan: Miekkatanssi ja musiikkia Spartacuksesta
Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari
Taidekaaren viidesluokkalaisten Rytmireilaaja-kokonaisuuteen kuuluvat Filharmonian muusikoiden vierailut luokissa viikolla 12 ja konsertti valmistelupaketteineen. Ilmoittautuminen kokonaisuuteen tapahtuu Taidekaaren verkkosivuilla.

Erityisopetuksen ilmoittautuminen alkaa pe 1.2.2019 klo 10 ja
yleisopetuksen ilmoittautuminen alkaa ma 4.2.2019 klo 14.

Esitys:
ke 24.4. klo 10, Ilmoittautuminen TÄSTÄ

Avaruusseikkailu konsertti Pirkanmaan lukioille ja yläkoulujen musiikkiryhmille

Petri Komulainen, kapellimestari
Linnunradan loistavinta klassista ja elokuvamusiikkia.

Ilmoittautuminen alkaa ma 8.4.2019 klo 13.

Esitys:
ti 28.5. klo 10, Ilmoittautuminen e-lomakkeella TÄSTÄ

Ilmoittautuminen päättyy 29.4.

Ryhmien lippuedut Tampere Filharmonian iltakonsertteihin

Koululais- ja opiskelijaryhmät pääsevät edullisesti normaalihintaisiin orkesterikonsertteihin, kun liput varataan ja lunastetaan ennakkoon ryhmänä Tampere-talon lipputoimistosta:

  • oppilas 6 €
  • yli 16-vuotias opiskelija ryhmässä 7 €
  • valvova opettaja 0 €
  • muut ryhmän aikuiset 16 €.

Ryhmäalennus edellyttää valvovan opettajan läsnäoloa. Toiset huomioonottavasta konserttikäyttäytymisestä on syytä keskustella luokassa etukäteen.

Tilaa Tampere Filharmonian pienyhtye kouluunne

Tampere Filharmonian pienyhtyeet duoista salonkiorkesteriin tekevät myös vierailukonsertteja kouluissa. Koululle tulevan vierailukonsertin hinta määräytyy yhtyeen koon ja ohjelman mukaan. Ota yhteyttä, niin voimme räätälöidä teille sopivan vierailun.   Tampere Filharmonian musiikkikasvatus on maksutonta ja tapahtumiin kuuluu valmistelumateriaali tai ennakkoinfo. Tapahtumat järjestetään Tampere-talossa.

Tiedustelut

Koulujen yhteyshenkilö keväällä 2019 (alkaen 2.1.19): Erik Marttinen erik.marttinen@tampere.fi Tampere-talon ryhmämyynti: (03) 2434501, klo 10−16, ryhmamyynti@tampere-talo.fi