Tampere Filharmonia

Tampere-talo, Iso sali

Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere, Finland

Engelbert Humperdinck (1854–1921): Hannu ja Kerttu

Orkesterin syyskausi 2018 päättyy saksalaiseen joulunajan satuoopperaan Hannu ja Kerttu, joka perustuu Grimmin veljesten perinteiseen tarinaan piparkakkutaloon eksyvistä sisaruksista. Vuonna 1893 sävelletyn oopperan lyhennetty, suomenkielinen ja visualisoitu konserttiversio kuullaan upean solistijoukon voimin kapellimestari Jonas Rannilan johtamana. Grimmin veljesten klassikkosadun juoni pehmeni Engelbert Humperdinckin käsissä, kun hän sävelsi oopperan omille lapsilleen. Säveltäjä poisti tarinasta muun muassa lapset metsään hylkäävän äitipuolen ja konsertissa kuultavassa versiossa lapsia vaaniva noita esiintyy koomisessa roolissa. Humperdinckin jouluisen tunnelmalliset melodiat sisältävät lastenlauluista tuttuja teemoja. Tampere Filharmonia tuo tämän saksalaisen joulunajan tradition nyt myös konserttikävijöiden ulottuville Tampereella.

Kapellimestari Jonas Rannila

Rooleissa:
Essi Luttinen, Hannu
Kaisa Ranta, Kerttu
Heikki Kilpeläinen, Isä (solisti vaihtunut)
Päivi Pylvänäinen, Äiti/Noita
Linda Urbanski, Kastekeiju/Nukkumatti.
Tampereen Oopperan lapsikuoro, valmennus Jouni Rissanen.

Laulutekstin suomenkielinen käännös Jussi Törnwall
Lisäykset ja täydennykset laulutekstiin Auli Särkiö-Pitkänen
Konsertin kuvitus Timo Saari
Valot Jussi Kamunen / Tampere-talo
Äänitekniikka Maija Äikäs, Edvin Nurmela / Tampere-talo
Kuvatekniikka Roosa Lehtonen, Antti Tuomivaara / Tampere-talo
Tekstitys Laura Vierimaa

Oopperasta kuullaan suomenkielinen käännös ja esityksessä on lisäksi suomenkielinen tekstitys. Konsertin ikäsuositus on 5 vuotta ja sen yhteydessä järjestetään lisäksi Lapsiparkki 3–12-vuotiaille. Konsertissa on väliaika. Esityksen arvioitu päättymisaika on klo 21.15.

Varaa liput orkesterin upeaan syyskauden päätostapahtumaan koko perheelle, ystäväporukalle tai työtovereiden iloksi. Tunnelmallinen illallinen tai jouluiset väliaikaherkut kruunaavat sadunomaisen elämyksen!

Peruslippu 27 €
Eläkeläiset 20 €