Tampere Filharmonia
  • English
  • Finnish

Linda Urbanski

soprano

Linda Urbański on koulutukseltaan biotekniikan diplomi-insinööri, joka valmistelee parhaillaan tohtorin väitöskirjaa Tampereen yliopiston Lääketieteen ja biotieteiden yksikössä. Klassista laulua hän on opiskellut Pirkanmaan musiikkiopistossa (PMO) sekä täydentänyt osaamistaan laulun mestarikursseilla (Seppo Ruohonen, Päivi Nisula) ja Viron Musiikki- ja teatteriakatemiassa (Irene Kabonen). Syksystä 2014 Urbanskin opettajana on toiminut oopperalaulaja Jaakko Ryhänen.

Urbański on laulanut Tampere Filharmonian, PMO:n Barokkiorkesterin, Messukylän Kantaattikuoron ja orkesterin, Kangasalan Mieslaulajien ja Seniorien, Kanerva- ja Piccolon Kamarikuoron solistina.

Kilpailukokemusta on Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen esikarsinnasta (2012) ja Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailusta (2010). Vuodesta 2016 Urbański on laulanut Tampereen Oopperan kuorossa.

Oopperarooleina on ollut Minna Leinosen Satuoopperassa ’Taikapuu’ Taikatyttö (cover) (2015), Leevi Madetojan ’Pohjalaisissa’ Paimentyttö (2017) ja Olli Kortekankaan ’Veljeni vartijassa’ Sentraali (2018).

Linda Urbański on ”siviilissä” biotekniikan diplomi-insinööri, joka valmistelee parhaillaan tohtorinväitöskirjaa Tampereen Yliopiston Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnassa. Tulevan tohtorin mielessä siintää kuitenkin erityisesti ura oopperalaulajana.

Urbański on opiskellut klassista laulua Pirkanmaan Musiikkiopistossa opettajinaan Marita Rantanen ja Heini Vettenranta sekä osallistunut oopperalaulaja Seppo Ruohosen Mestarikurssille kesällä 2014. Laulamisen palo roihahti liekkeihin, varsinkin kun hän sai kurssin jälkeen opettajakseen oopperalaulaja Jaakko Ryhäsen.

Urbański on konsertoinut aktiivisesti vuodesta 2014 mm. Tampereella, Ylöjärvellä, Hämeenkyrössä, Karunassa, Ruovedellä, Hämeenkoskella ja Sastamalassa sekä laulanut Piccolon Kamarikuoron ja Kanerva-kuoron solistina. Kilpailukokemusta on kertynyt Lappeenrannan laulukilpailusta ja Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailusta.

Laulu- ja yliopistokiireiden lisäksi musiikillista nautintoa antaa myös kiinnitys Tampereen Oopperan kuorossa. Viime vuoden kohokohdat olivat Jaakko Ryhäsen 70v. Gaalakonsertti Tampere-talossa Tampere Filharmonian kanssa ja Paimentytön rooli Tampereen Oopperan Pohjalaiset (Madetoja) -oopperaproduktiossa.